DATE: January 10, 2015
TIME: 9:00 pm
LOCATION: Ljubljana, Slovenia SLO
VENUE: Orto Bar
Orto Bar – with Alice Blue January 10, 2015

Novo leto je treba začet v stilu, zato s kolegi Alice Blue pripravljamo koncert, ki bo definitivno nekaj posebnega! Vas zanima kako se mešajo alternativni rock, country in indie? Pridite in preverite! Zakon bo! Na odr

ALICE BLUE (MB)
Svojo pot so začeli na začetku 2012, ko se je formirala prva zasedba skupine skupaj s pevko Lauro Pešak. Band je sicer začel delovati 6 mesecev prej, ko so Žiga Mravlje – kitara, Bojan Kvas – kitara, Matej Plesnik – bobni ter Domen Škrlec – bas, ustvarili nov projekt, saj so bili mnenja, da morajo stare projekte opustiti in začeti znova.

Aprila 2012 je skupina imela dovolj materiala, da posname svoj prvi EP z naslovom SNAPSHOTS. EP je bil dobro sprejet, predvsem sta izstopala 2 singla: Get Somwhere in This Moment, ki sta zasedla visoki mesti na MTV Adria lestvici Domačica in ostala dlje časa na lestvici Točka, ki jo pripravlja RTV SLO.

Poleti 2013 se je skupina odpravila na svojo prvo turnejo zunaj meja Slovenije. Gostila jih je Portugalska, kjer so odigrali 8 koncertov in pridobili ogromno izkušenj ter poznanstev. Vse to so uporabili pri pisanju novih komadov, ki so jih umestili na svoj prvenec.

V začetku leta 2014 se je skupina sporazumno razšla z Bojanom Kvasom. Na kitari ga je zamenjal Rene Petrovič, ki se je v skupino hitro vklopil in pomagal pri zaključevanju prvenca. MATTER je izšel 13.9.2014, pred tem pa se je skupina odpravila na krajšo promocijsko turnejo po Češki in Švedski.

FED HORSES (Logatec)
Fed Horses so bend in delavno ljudstvo s plemensko ureditvijo. Njihov zmagovalni nastop na letošnjem natečaju ŠOURock so (mediji) pospremili z besedami:

“S svojevrstnim »johnnycashovskim« rockom in virtuoznim pihanjem v ustno harmoniko, bi lahko igrali na Rodeu, elitni pokušini viskijev ali na motorističnem srečanju. Fantje in Dolly Parton, pardon, Urška na vokalih, so pokazali velik potencial, ki ga prinaša njihova tehnična dovršenost in zanimiv pristop h country glasbi, ki je pri nas praktično ni.”

Delujejo po principu starodavnega plemena, ki v svoje varstvo sprejme le konstruktivne in projektom koristne posameznike. Uživajo v odkrivanju novih zvokov, njihovem prepletanju in ustvarjanju nove avtentične glasbe, skozi vplive Velikih ameriških planjav. Pravijo, da se iz užitka lahko rodi nekaj takega, kar bo v užitek tudi drugim.

Skupino sta, kot studijski projekt, v duetu začela Urša Mihevc (vokal) in Jure Mihevc (kitara, produkcija),

v živo pa je stvar prerasla v štiri-člansko zasedbo, kjer se jima na odru pridružita še Rok Škrlj (bas) ter Timi Eler (bobni). Za koncertno fotografijo skrbi Anže Mihevc.

Konec septembra 2013 so izdali prvi singel z naslovom Hands, ki je nastal v popolnoma lastni produkciji, pri besedilu pa sta na pomoč priskočila Lea Mihevc in Jernej Juren. V sodelovanju s fotografom Tinetom Mažgonom so posneli live session iz studia Cold Cave, v minimalistični postavi vokala, slide kitare, bas bobna in orglic (Miha Erić). Ista ekipa je z delom nadaljevala v oktobru 2013, ko so Fed Horses prispevali njihov drugi singel City za spremljavo timelapse-ov Tineta Mažgona, ki jih je posnel na svojih potovanjih iz Idrije v Vancouver in Edmonton.

Plemenske ambicije za prihodnost so predvsem nadaljevanje iskanja svojevrstnega glasbeno – pojavnega jezika in piljenje njegove predstavitve v medijih.

Leave a Reply

2014 FED HORSES © ALL RIGHTS RESERVED.