DATE: February 21, 2020
TIME: 8:30 pm
VENUE: CMK Koper
CMK, Koper February 21, 2020

Petek, 21. 2. 2020 // 20.30 – 24.00

Fed Horses se bodo na svoji turneji imenovani ”Spremembe” ustavili tudi v CMK-ju. Označite si petek 21. 2. 2020 in obiščite koncert.

Pred njimi pa se na odre po dolgi odsotnosti vrača Matt Strasner iz Izole. Tokrat v akustični preobleki!

Vstopnina:
→ Predprodajna cena:
• 4 EUR za mlade do 30. leta; • 5 EUR za ostale;
→ Na dan dogodka:
• 8 EUR

Karte so na voljo v CMK-ju v obratovalnem času mladinskega centra.

•▶ FED HORSES so slovenska alternativna country skupina, ki se je s svojim ljudskim melosom, zanimivim pristopom h country glasbi in radijsko izpiljeno zvočno podobo že dodobra ustalila v slovenskih ušesih, koncertnih prizoriščih in radijskih postajah. Na koncertih preigravajo avtorske skladbe, ki na svojevrsten način koketirajo s country glasbo, na katero lepijo vplive americane, indieja in popa, s čimer se približujejo zgledom z one strani luže. Kljub temu ekipa ohranja svoj avtohton izraz. V zadnjih letih so se posvečali predvsem epizodnim, a dovršenim izdajam singlov, medtem ko je leta 2018 skladba “Sinner” z istoimenskega EP-ja, postala druga največkrat predvajana pesem na radiu Val 202. Po nastopu na Izštekanih 25 v Kinu Šiška in Emi 2019 svojo pot nadaljujejo tudi v slovenskem jeziku. S februarjem leta 2020 se skupina odpravlja na turnejo po Sloveniji ob izidu novega EP-ja z naslovom “Spremembe“.

MEDIJSKI ZAPISI

“…Country ali je prav kantri? Prav je, da je dobro. Fed Horses so dobri, označil bi jih za kantri na spidu. Res dobrem spidu. V bistvu so že malo rokenrol. Po zadnjem preverjanju nikomur v njihovih songih še ni zgorela hiša, domači ljubljenčki so še vsi, pravica je slepa in življenje ni roza. Res so dober bend…”
(Andrej Karoli, Val 202)

»…Slovenski prvaki alter countryja iz Logatca so letos izdali ‘kratkometražni’ EP Sinner. Njihov zvok in energija sta izjemna. Težko ju je opisati, treba ju je doživeti. Glasba za otožno dušo in gibke boke obenem. Ta čas me najbolj navdihuje otožna Leaving z lepim videom, posnetim v kamnolomu na Verdu…«
(Jure Longyka, Izštekani, Val 202)

•▶ Matija Štrasner je primorski country avtor in izvajalec. Predstavlja se z avtorskimi skladbami napisanimi v angleskem jeziku v slogu sodobnega ameriškega countryja s prilagojenim imenom Matt Strasner.

Svojo country glasbeno zgodbo je leta 2013 pricel v ameriskem Nashvillu, ko ga je na snemanje z Grammyji nagrajeno ekipo povabila priznana producentka Kim Copeland. Po lanskem uspehu s prvim singlom »Still Around«, ki je zel uspehe na tujih (Nizozemska, Avstralija, VB,…) in domacih radijskih postajah ter lestvicah, se je na začetku jeseni znova odpravil v Nashville, kjer je posnel nekaj novih skladb. Po uspehu singla »Gimme A Kiss« za katerega je posnel tudi video spot, je na zacetku letosnjega leta izdal se »Ready To Sin«, ki je uspeh nasla na svetovnih country radijo postajah.

Organizator: ZMKT – Center mladih Koper

Leave a Reply

2014 FED HORSES © ALL RIGHTS RESERVED.